על המסעדה

מה אוכלים?

לקראת סוף השבוע, בכל יום שישי בבוקר,  אני נוסע לשוק בעכו ובוחר את הדגים הטריים שעלו ברשתות אותו לילה, קונה בשר מהקצב, דור שלישי במקצוע, ומפשפש בדוכני הירקות והפירות הטריים, מכניס הכל לסלים, נוסע הביתה ומתחיל להכין את הארוחה לערב במסעדה. חלק מעשבי התיבול אני מגדל בחצר ביתי ומאד נהנה לצאת ולקטוף את מה שאני צריך באותו רגע.



יום קודם אני מכין את בצק הפסטה, שעשוי מקמח דורום באיכות גבוהה שמיובא מאיטליה, וממלא אותו כל פעם בתערובת שונה. רביולי. פעם במילוי מנגולד עם גבינת עיזים בחיתוך ריבועי או רביולי במילוי דלעת וריקוטה בחיתוך עגול או אולי פסטה אחרת... אני מכין גם גלידה וסורבה מפירות העונה. בקיץ שזיפים אדומים ואפרסקים או תותים ובחורף תפוח ירוק...ללא חומרים משמרים ומלאכותיים.







הארוחה מורכבת מ 7 מנות והתפריט הוא קבוע, FIX MENU. הראשונות מורכבות מדגים ופירות ים, ממשיך בפסטה, סורבה רענן, ומנות בשרים. לסיום קינוח.
הארוחה בנויה כך שהיא מתחילה בטעמים עדינים ולאט מתפתחת ומעמיקה. התפריט משתנה לפי מרכיבי העונה ומצב הרוח. אני תמיד מברר מראש עם הלקוחות אם הם רגישים למרכיב מזון כלשהו או סתם לא אוהבים או אולי אוכלים כשר ומשנה את התפריט במיוחד לפי הדרישות. אנחנו לא כשרים אך מגיעים אלינו אנשים שומרי כשרות לייט שנהנים מאד מארוחה שונה ומגוונת. למרות שהתפריט הוא תפריט קבוע מראש, כל אחד יכול לאכול אצלי ולהנות מפינוק קולינרי וערב חווייתי. הארוחה בדרך כלל עורכת כמה שעות וממלאה את כל הערב. בתיאבון


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה